STAD op Ooghoogte – een nieuw stationsplein

27 sep

De kwaliteit van de publieke ruimte is de basis voor een duurzame stad. Prettige straten en pleinen waar je graag wilt verblijven maken Den Haag levendig en aantrekkelijk. Tijdens het debat STAD op Ooghoogte kijken we naar een belangrijke publieke plek die de komende jaren flink zal veranderen: het Koningin Julianaplein (KJ-plein), de nieuwe stadsentree voor Den Haag Centraal Station.

Den Haag staat bekend om z’n aangename publieke ruimte en investeert daar ook in. Ook het KJ-plein moet met het nieuwe plan veranderen in een prettige verblijfsruimte. Wat zijn de belangrijkste elementen die het plein voor dit hoogbouw project tot een succes kunnen maken? Hoe wordt het plein verbonden met de Koekamp? En wat kan Den Haag leren van het stationsgebied in Utrecht, met nieuwe voetgangersverbindingen en ontmoetingsplekken?

Het nieuwe plan voor het KJ-plein kent een sterke samenhang tussen gebouw, plein en de omgeving. Steven Delva (Delva Landscape Architects) en Riëtte van der Werff (De Werff Architectuur) gaan in op de complexiteit van de locatie met drukke loop- en fietsroutes en de relatie met het station, Koekamp en binnenstad.

Een goede invulling van het plein en de plint van het gebouw vraagt om aandacht voor de ‘menselijke maat’ en betrokkenheid van gebruikers.Hans Karssenberg (Stipo) en Marlies de Nijs (senior stedenbouwkundige gemeente Utrecht) passen hun inzichten uit The City at Eye Level en de ontwikkeling van het Stationsgebied in Utrecht, toe op het plein.

Aanmelden kan via de website: http://www.platformstad.nl/agenda/stad-op-ooghoogte/.  

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Platform STAD, het onafhankelijke platform voor stedelijke ontwikkeling in Den Haag.

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.